ul. ks. Piotra Skargi 10, Grójec
 Ratownictwo Medyczne - 999
Poradnie Specjalistyczne - Rejestracja - 48 664 93 52
i 48 664 93 53

Szpitalny Oddział Ratunkowy - rejestracja - 48 664 92 00
 Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna - 48 664 93 60
 Centrala - 48 664 91 00
Dział Obsługi Klienta PCMG: dok@pcmg.pl

Produkty
Dozwolone
Przeciwwskazane
Pieczywo
bułki, chleb pszenny, lecytynowy, rożki drożdżowe, sucharki rozmoczone, biszkopty chleb razowy, świeży, żytni 
Dodatki do pieczywa
masło, jaja na miękko, jajecznica na parze, twaróg z mlekiem lub śmietaną, marmolada, miód, mięso gotowane smalec, wędliny, śledzie, sery twarde, dojrzewające, topione, jajka twarde i smażone 
Zupy
mleczne, krupniki, owocowe i warzywne przecierane, ziemniaczane czyste, na warzywach mięsnych, kostnych, grzybowych, zasmażane, zawiesiste
Dodatki do zup
bułka, grzanki, makaron nitki, kluski francuskie, lane ciasto, kluski:biszkoptowe, kasze, ziemniaki pure grube makarony, kluski kładzione, chleb
Potrawy mięsne
budynie, mięsa gotowane rozdrobnione, pulpety duszone z małą ilościątłuszczu, mięsa pieczone w pergaminie smażone, pieczone, pikantne
Potrawy półmięsne
budynie z mięsa, kasz i warzyw, risotta zapiekanki, potrawy smażone, pierogi z mięsem, naleśniki, knedle, krokiety z mięsem
Potrawy z drobiu
gotowane, budynie, potrawki pieczone, smażone
Potrawy z ryb
ryby z wody, pulpety, budynie ryby smażone, marynowane, wędzone, konserwy
Potrawy z jaj
omlety na parze, jajecznica na parze, jaja na miękko, w szklance, suflety gotowane na twardo, smażone  
Potrawy z warzyw
surowe, zozcieńczone soki, warzywa gotowane i przetarte, podprawione zawiesinami surówki, warzywa gotowane i nierozdrobnione, potrawy z warzyw 
Potrawy z mąki
ciasta zarabiane w misce, lane ciasto, kluski francuskie, biszkoptowe, makaron nitki, pierogi leniwe ciasta zarabiane na stolnicy, grube makarony, pierogi oraz naleśniki, knedle zmażone, bliny, racuchy
Potrawy z kasz
kasze rozklejone na sypko, grube przecierane kasze z warzywami, owocami, risotto smażone, kotlety zapiekane
Sosy
łagodne: mleczne, warzywne oraz owocowe na wywarach mięsnych, kostnych, grzybowych, sosy pikantne, zasmażane, zbyt tłuste
Desery
kompoty przetarte, musy, galaretki, kisiele, mleczne i owocowe, kremiki, biszkopty, surowe soki owocowe rozcieńczone i przeciery owocowe ciastka z dużą zawartością cukru i tłuszczu, czekolada, kawa prawdziwa, owoce suszone
Napoje
słabe: herbata, kakao na mleku, herbata z mlekiem, kawa zbożowa z mlekiem, mleko kawa prawdziwa, mocna herbata, napoje alkoholowe, wody gazowane