ul. ks. Piotra Skargi 10, Grójec
 Ratownictwo Medyczne - 999
Poradnie Specjalistyczne - Rejestracja - 48 664 93 52
i 48 664 93 53

Szpitalny Oddział Ratunkowy - rejestracja - 48 664 92 00
 Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna - 48 664 93 60
 Centrala - 48 664 91 00

Produkty
Dozwolone
Przeciwwskazane
Produkty półmięsne
budynie z mięsa, kasz, warzyw z drobnego makaronu zapiekanki 
Potrawy z drobiu
drób gotowany, pieczony w pergaminie, budynie, potrawki smażone, pieczone w zwykły sposób 
Potrawy z ryb
ryby z wody, pulpety, budynie ryby smażone, panierowane
Potrawy z warzyw
warzywa gotowane, przetarte, podprawione zawiesinami lub oproszone mąką, soki surowe lub gotowane surówki, warzywa gotowane nierozdrobnione
Potrawy z mąki
zarabiane w misce, lane ciasto, kluski biszkoptowe, pierogi, leniwe oraz zarabiane na stolnicy; makaron nitki ciasta zarabiane na stolnicy, smażone, kluski kładzione, francuskie, naleśniki, krokiety
Sosy
warzywne, owocowe, mleczne podprawiane zawiesinami tłuste, zasmażane na tłustych rosołach, pikantne
Napoje
słaba herbata, herbata z mlekiem, kawa zbożowa z mlekiem, mleko zbierane, soki warzywne i owocowe mocna herbata, kawa prawdziwa, napoje gazowane oraz wszelkie zimne płyny, napoje alkoholowe
Pieczywo
chleb pszenny, bułki, pieczywo półcukiernicze, sucharki, biszkopty, chleb lecytynowy graham, chleb żytni
Dodatki do pieczywa
niewielka ilość masła, marmolada, dżem bez pestek, miód, chudy twaróg, mięso gotowane, polędwica, szynka, ewentualnie parówki w ograniczonych ilościach sery dojrzewające, topione, tłuste, kwaśne, pozostałe wędliny, konserwy, dżemy z pestkami 
Zupy
warzywne i owocowe przecierane, krupniki, mleczne zupy podprawione zawiesinami, łagodne na tłustych rosołach, grzybowe, zasmażane, warzywne nieprzecierane 
Dodatki do zup
grzanki, bułka, kasza, lane ciasto, kluski biszkoptowe, makaron nitki, ziemniaki puree grube makarony, łazanki, kluski kładzione, francuskie, groszek ptysiowy
Potrawy z mięsa
mięso gotowane, pulpety, pieczeń w pergaminie, potrawki mięsa smażone, pieczone w zwykły sposób