ul. ks. Piotra Skargi 10, Grójec
 Ratownictwo Medyczne - 999
Poradnie Specjalistyczne - Rejestracja - 48 664 93 52
i 48 664 93 53

Szpitalny Oddział Ratunkowy - rejestracja - 48 664 92 00
 Nocna i Świąteczna Opieka Zdrowotna - 48 664 93 60
 Centrala - 48 664 91 00
Dział Obsługi Pacjenta PCMG: dok@pcmg.pl 

Produkty
Dozwolone
Przeciwwskazane
Napoje
woda przegotowana, herbata, kawa zbożowa bez cukru, soki warzywne, napoje z kwaśnego mleka i warzyw bez cukru, napoje i soki "light" wszystkie napoje słodzone cukrem, soki owocowe słodzone cukrem, lemoniada
Pieczywo
chleb pełnoziarnisty, chleb razowy graham, chrupki wypieki z dodatkiem cukru, chleb na miodzie, ciasta kruche, biszkopt z cukrem 
Dodatki do pieczywa
chude wędliny, drobiowe, ryby morskie, chude i średnio tłuste, gotowane, wędzone, jaja faszerowane bez żółtek, ser twarogowy, serek homogenizowany tłuste wędliny, kiszka, konserwy pasztetowe, konserwy mięsne, miód, dżemy, marmolady, tłuste sery podpuszczkowe, ser twarogowy tłusty, sery topione
Zupy
jarzynowe czyste np. pomidorowa, kalafiorowa, krupnik, rosół jarski zupy na tłustych wywarach mięsnych, zagęszczone zasmażkami, z dużą ilością śmietany, owocowe z cukrem 
Dodatki do zup
ryż, kasza, grzanki, makaron nitki, lane ciasto na białku duże ilości pieczywa, makaronów, kasz, grochu, fasoli, kluski franc. 
Mięso
chude - cielęce, wołowina, królik, kurczak, chude ryby, potrawy gotowane, pieczone w folii, duszone bez tłuszczu tłuste gatunki: wieprzowina, baranina, podroby, gęsi, kaczki, tłuste ryby (węgorz, łosoś - smażone, pieczone w tradycyjny sposób) 
Potrawy półmięsne i bezmięsne
budynie z mięsa i warzyw, warzywa faszerowane mięsem potrawy z dodatkiem cukru, np. knedle, naleśniki, pierogi z cukrem 
Sosy
na wywarach z warzyw, np. koperkowy, pietruszkowy, pomidorowy, chrzanowy, mleczny zawiesiste, tłuste, słodkie 
Warzywa
wszystkie (w tym niektóre w umiarkowanych ilościach np. groch, fasola, groszek zielony, kukurydza) stare surówki i gotowane warzywa z dodatkiem dużej ilości majonezu, galaretki ze śmietaną i cukrem 
Owoce
kompoty, kisiele, galaretki słodzone słodzikiem, owoce z serkiem homogenizowanym, jabłka pieczona z pianą wszystkie desery z cukrem, miodem, kremy, leguminy wszystkie z dużą zawartością cukru (pączki, faworki, ciasta, torty, czekolada, chałwa itp.) 
Przyprawy
łagodne np. koperek, zielona pietruszka, czosnek, cebula, kminek, majeranek, kwasek cytrynowy bardzo ostre: pieprz, papryka ostra, ocet, musztarda, chili